Apse ve Apikal Lezyon Nedir? Tedavisi Nasıldır? Fiyatları? İstanbul

Apse ve Apikal Lezyon Tedavileri, İstanbul Kadıköy

Apse ve Apikal Lezyon Tedavileri

Apse ve Apikal Lezyon Tedavileri, İstanbul Kadıköy
Avedent Diş Kliniği İstanbul Kadıköy

Apse ve Apikal Lezyon Tedavileri

Dişlerin ve dişleri çevreleyen dokuların sağlığı pek çok etkene bağlı olarak bozulabilir. Bu durum apse ve apikal lezyon gelişimlerine neden olarak genel sağlık üzerinde de negatif etkilere yol açabilir.

Apse ve Apikal Lezyon Nedir? İstanbul

Apse ve apikal lezyon, çeşitli etkenlerle ortaya çıkan iltihabi bir durumun dişi çevreleyen dokular üzerinde meydana getirdiği değişimlerdir. Diş apsesi problemlerinde hastalık gelişen bölgede iltihap sıvısı birikimi meydana gelir. Apikal lezyonlar ise dişin kökünü çevreleyen dokularda meydana gelen bozulmalar olarak tanımlanabilir.

Bu problemler, hastalığın ilerleyen evrelerinde geri dönüşümsüz doku kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle, mümkün olduğunca erken tespit edilerek gerekli tedavi uygulamalarının planlanması oldukça önemlidir.

Apse ve apikal lezyon teşhis ve tedavisi için İstanbul’da bulunan Avedent Diş Kliniği ile iletişim kurabilirsiniz.

Apse ve Apikal Lezyon Tedavi Fiyatları Ne Kadar? İstanbul

Apse ve apikal lezyon tedavi fiyatları İstanbul’da çeşitli faktörlerden etkilenmektedir.

Apse ve apikal lezyon tedavi fiyatları, meydana gelen enfeksiyonun dokularda oluşturduğu hasara, tedavi için kullanılan kanal tedavisi, dolgu, apikal rezeksiyon ve diş çekimi gibi gibi işlemlere bağlı olarak şekillenir.

Apse ve apikal lezyon tedavisini İstanbul’da yaptırmak isteyen hastalarımız kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirler. Uzman hekimlerimizin yapacağı muayene ile teşhis ve gerekli tedavilerin belirlenmesi sonrasında apse ve apikal lezyon tedavi fiyatı hakkında daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Apse ve Apikal Lezyonlar Nasıl Oluşur?

Dişte apse ve apikal lezyon gelişimleri, bakterilerin bölgede kolonize olmasına ya da dişe gelen travmaların verdiği hasara bağlı olarak gelişebilir.

Bu problemlerin tedavisi erken dönemde yapılmazsa abse ve lezyonlar yayılım göstererek komşu dişlerde de hastalık oluşumuna neden olabilir. Enfeksiyon gelişimine neden olabilecek bakteriler dişi çevreleyen dokulara üç farklı yol ile ulaşarak bölgede tutulum gösterebilir:

Dişlerin damar ve sinir paketi olan pulpa dokusunda enfeksiyon geliştiğinde, bakteriler kök kanalı yoluyla dişin köküne ulaşabilir. Pulpa dokusunda enfeksiyon gelişimlerinin ana nedeni, dişlerde meydana gelen çürüklerin derin dokulara ulaşacak seviyede ilerlemesidir.

 

Dişleri çevreleyen yumuşak dokuların çeşitli etkenlerle enfekte olması dişler için bariyer oluşturma görevini sürdürememesine neden olabilir. Bu durumda ağız içerisinde yer alan bakteriler, bu savunmasız bölge aracılığıyla ilerleyebilir ve dişi çevreleyen kemik dokusunda apse ve lezyon geliştirebilir.

Vücudun herhangi bir bölgesinde enfeksiyon geliştiğinde bakteriler kan dolaşımına katılabilir. Kan dolaşımı yoluyla diş dokusunda meydana gelen enfeksiyonların vücudun farklı bölgesine ulaşması mümkün olduğu gibi bu durumun tersi de söz konusu olabilir. Böyle bir durumda dolaşımdaki enfeksiyon etkenleri diş çevresinde apse veya lezyon gelişimlerinin nedeni olabilir.

Apse ve Apikal Lezyon Tedavileri Nasıl Yapılır?

Apse ve Apikal Lezyon Tedavileri Nasıl Yapılır?

Apse ve apikal lezyon tedavileri, enfeksiyonun neden olduğu doku kayıplarına ve dokuların mevcut durumlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Apse veya lezyon gelişimi durumunda klinik muayene esnasında hastanın genel şikayetleri belirlenir. Bu şikayetler göz önünde bulundurularak radyografik görüntüler üzerinden doku kayıplarının değerlendirmesi yapılır ve hastalığın teşhisi konur. Apse veya apikal lezyonun boyutu, konumu ve çevre dokular ile ilişkisi gibi önemli parametreler de göz önünde bulundurularak teşhise uygun bir tedavi planı yapılır.

Diş kökü çevresinde hastalık gelişiminin ilk safhalarında tedavinin sağlanabilmesi için ilgili dişe kanal tedavisi uygulanması yeterli olabilir. Bu tedavi işleminde enfekte damar ve sinir paketi dişten uzaklaştırılır ve kalan dokularda temizleme işlemi yapılır. Ardından diş köküne dolgu uygulaması ve dişe gerekli olan restorasyonun yapılması ile tedavi tamamlanır.

Bakterilerin yayılım gösterdiği bazı durumlarda kanal tedavisi apikal lezyonun ortadan kaldırılması için yeterli olmayabilir. Bu durumda uygulama apikal rezeksiyon işlemi ile desteklenerek enfeksiyonun tedavisi sağlanabilir. Apikal rezeksiyon işleminde lezyonun yer aldığı bölge cerrahi uygulama ile açılır. Ardından lezyonun kendisi ve kapsadığı diş kökünün belli bir miktarı bölgeden uzaklaştırılır. Bölgenin temizlenmesinin ardından diş kökünün ucu uygun materyaller ile sızdırmaz bir hale getirilir. Diş eti dokusunun dikişler yardımıyla kapatılması ile birlikte tedavi tamamlanır. Bu işlemlerin enfeksiyonun kontrol altına alınmasında yeterli olmadığı durumlarda ise çevre dokuların ve komşu dişlerin sağlığının korunabilmesi için enfekte olan dişin çekilmesi gerekli olabilir.

Avedent alanında uzman hekim kadrosu ile birlikte pek çok ağız ve diş enfeksiyonunun tedavisini sizlere sunar. Siz de kliniğimizden kolaylıkla randevunuzu alabilir, detaylı muayenenin ardından apse ve apikal lezyon tedavileri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.