Metal Braketler
ile Tedavi

Diş Teli Tedavisi, Metal Braketler ile Tedavi, Fiyatları İstanbul Kadıköy

Metal Braketler
ile Tedavi

Diş Teli Tedavisi, Metal Braketler ile Tedavi, Fiyatları İstanbul Kadıköy
Avedent Diş Kliniği İstanbul Kadıköy
Metal Braketler ile Tedavi

Dişlerdeki çapraşıklık problemleri, kişinin birçok fonksiyonu gerçekleştirebilmesinde negatif bir etki gösterebilir. Rutin ağız bakımının sürdürülebilmesini zorlaştırabildiğinden ağız sağlığının korunmasını önemli oranda zorlaştırabilir. Bu durum aynı zamanda pek çok estetik kaygıyı da beraberinde getirebilir. Günümüzde dişlerdeki çapraşıklık problemlerinin tedavi edilmesi için çeşitli alternatifler mevcut olsa da ortodontik tedaviler, sağlıklı dokuları koruyucu bir işlem olması sayesinde ön plana çıkar. Bu kapsamda uygulanabilecek birden çok teknik vardır. Bu tekniklerden biri olan braketler ile tedavi, farklı seviyedeki çapraşıklık problemlerinde etkin tedavi sağlayabildiğinden sıklıkla tercih edilir.

Diş Teli Tedavisi İstanbul - Fiyatları?

Braketler - Diş Teli ile Tedavi Nedir?

Braketler – Diş Teli  ile tedavi, diş yüzeyine yerleştirilen çeşitli apareyler üzerinden destek alınarak diş teli vasıtasıyla çapraşıklık problemlerinin düzenlenmesini sağlayan ortodontik uygulamalardır. Bu tedavi uygulamasında ana prensip dişlere ve çene kemiklerine kontrollü bir şekilde diş telleri ile kuvvet uygulanarak dişlerin bulunması gereken konuma doğru hareket ettirilmesini sağlamaktır. İlgili braketler estetik görünüm beklentisine bağlı olarak dişin ön ya da arka yüzeyine yerleştirilebilir. Üretiminde tercih edilen materyal ise görünüme etki eden bir diğer faktör olarak söylenebilir.

Ortodontik Tedavide Kullanılan Braket Çeşitleri Nelerdir?

Metal braketler ufak, kare şeklinde ve paslanmaz çelikten üretilmiş  tutucu parçalardır. Metal braketler ile tedavi içlerine diş telinin yerleştirilerek belirli oranda kuvvet oluşturulmasıyla sağlanır. Kuvveti aktarma özelliklerindeki avantaj sayesinde tedavi süresinde etkili olduklarından sıklıkla tercih edilir.

Porselen braketler, boyutları metal braketlerden bir miktar büyük olan ve şeffaf porselen materyalden hazırlanan parçalar olarak tanımlanabilir. Diş telinin yerleştirilme mekanizması ve tedavi prosedürü aynı olsa da uygulanabilen kuvvet miktarında değişiklik gözlenebildiğinden tedavi süresi metal braketlerden daha uzundur. Diş rengi ile uyumlu olan bu braketlerin tedavi sürecinde metal braketlere oranla daha az belli olması tercih edilmesindeki en önemli faktördür.

Şeffaf plak uygulamalarında tedavinin sağlanabilmesi için üst yaş limiti yoktur. Ancak dişlerin gelişim miktarı ideal bir tedavi yapılabilmesi için önemlidir. Uygun koşulların sağlanabilmesi için kalıcı ikinci büyük azı dişlerinin sürme dönemine geçilmiş olması gerekir ve bu döneme yaklaşık olarak 12-14 yaşları arasında geçiş yapılır.  

İstanbul Diş Teli Fiyatları

İstanbul’da diş teli fiyatlarını araştıran hastalarımızın Avedent Diş Kliniği ile görüşmeden karar vermelerini istemeyiz. Kliniğimizde diş teli fiyatları size özel gereksinimlere göre hesaplanmaktadır. Diş teli fiyatlarında, braketlerin hangi malzemeden seçileceği, dişlerin çapraşıklık veya ayrık olma derecesi ve tedavinin süresi gibi faktörler etkilidir.

İstanbul’da diş teli fiyatları için Avedent Diş Kliniği ile iletişim kurarak uzman diş hekimlerimizden daha detaylı bilgiler öğrenebilir ve isterseniz hemen oline randevu oluşturabilirsiniz.

Diş Teli ile Ortodontik Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Geleneksel ortodontik tedavi yönteminde braketler, materyale özel bir yapıştırıcı kullanılarak her bir dişin ön yüzeyine sabitlenir. Braketlerin bölgede tutunabilmesi için uygulanan yapıştırıcı özel bir ışınla aktive edilir. Bu alanda yapılan araştırmalar ve tedavi yöntemlerinin gelişmesi sayesinde günümüzde dişlerin arka yüzeylerine yerleştirilen braketlerle de tedavi yapılabilmesi mümkün hale gelmiştir. Bu braketlerin de konum özellikleri dışında sabitleme prosedürleri geleneksel yöntemlerle aynı şekildedir.

Tüm dişlerin üzerine braketlerin yerleştirilip sabitlenmesinin ardından ark teli olarak adlandırılan diş telleri braketlerin içerisine yerleştirilir. Bu bağlantı hareket için gerekli olan kuvvet uygulamasını başlatır. Tellerin braketlere takılmasını takip eden ilk süreçte gelişen dirence bağlı olarak dişler üzerinde bir miktar ağrı ve basınç hissedilebilir. Ancak dişlerde yer değişimi gerçekleştikçe bu ağrı azalarak ortadan kalkar. Braketler ile tedavide kimi zaman yapılan uygulamaya ek olarak bir sabitleme ihtiyacı duyulabilir. Bu durumlarda lastik uygulamalarından yararlanılarak braket tedavisi desteklenebilir.

Diş Teli ile Ortodontik Tedavi Ne Kadar Sürer?

Braketlerin ilk takılma seansında tedavi, kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak bir saat sürer. İlk uygulamanın ardından tedavinin tamamlanacağı güne kadar geçen süreçte diğer seansların planlamaları genellikle 3 – 4 haftada bir olacak şekilde yapılır.

Bu seansların süresi, diş telinde kırılma ya da brakette kopma gibi beklenmeyen sorunlar meydana gelmediği sürece ortalama 15 ila 30 dakika arasındadır.

Ortodontik tedavilerin tümüyle tamamlanma süresi ise pek çok faktöre bağlı olduğundan oldukça değişkenlik gösterir. Hastanın tedaviye uyumu, dişlerdeki çapraşıklık düzeyi, çenede iskeletsel anomali varlığı, diş ya da çene dokularının genel yapısı ve kullanılan braket tipi tedavi süresini önemli oranda etkileyen faktörler arasında yer alır.

Diş Teli Tedavisi, Braketler ile Tedavi İçin Uygun Yaş Aralığı Nedir?

Diş Teli ile Tedavi İçin Uygun Yaş Aralığı Nedir?

Yalnızca dişler üzerine düzenleme yapılması amacıyla uygulanacak olan diş teli ile ortodontik tedavilerin her yaşta planlanması mümkündür. Çene kemiklerindeki anomali sebebiyle gelişen çapraşıklıkların yalnızca ortodontik tedavi ile düzenlenmesi için ise kemiklerin gelişim sürecinin devam ediyor olması gerekir.

Bu nedenle tedavi sürecine 12 yaşından önce başlanmalıdır. İskeletsel anomalinin erken yaşta tedavisinin edilmesi mümkün olmadığında ise ilerleyen yaşlarda çeşitli cerrahi uygulamalar ile ortodontik işlemler kombine edilerek tedavi sağlanabilir.

Diş Teli ile Tedavi Sonrası Dişlerin Yeni Konumu Nasıl Korunur?

Uygulanan diş teli ile aktif ortodontik tedavi dişlerin olması gereken konuma ulaşmasını sağlar ancak bu durum tedavinin sonlandırılması için yeterli değildir. Kuvvetler karşısında hareket potansiyeli artmış olan dişlerin yeni konumlarına adapte olarak orada stabil kalabilmesi için bir süre stabilizasyonunun desteklenmesi gerekir. Bu nedenle braket ile tedavileri takip eden süreçte tedavinin kalıcı etki sağlayabilmesi için pekiştirme uygulaması yapılmalıdır. Pekiştirme amacıyla çeşitli sabit ya da takıp çıkarılabilir pekiştirme apareyleri uygulanabilir. Bu yardımcı apareyler takıldığı ilk günlerde bir konuşmada bozulmalara neden olabilir ancak ilgili dokularda adaptasyon gerçekleşmesinden sonra bu problemler ortadan kalkar.

Takip çıkarılabilir bir pekiştirme apareyi olan şeffaf plaklar ortodontik diş tedavilerini takip eden süreçte sıklıkla tercih edilir. Dişlerin çevresini sert bir kalıp ile saran bu plaklar, dişler üzerinde görünmediğinden estetik kaygılara neden olmaz. Ancak şeffaf plaklar ile etkin bir pekiştirme sağlanabilmesi için günlük olarak diş hekiminin önereceği süre boyunca kullanılması önemlidir. Pekiştirme amacıyla kullanılan sabit apareyler ise ön dişlerin iç tarafına yerleştirilen çeşitli kalınlıklardaki tellerdir. Uzun ömürlü bir tedavi sağlanabilmesi için bu pekiştirme tellerinin, olabildiğince uzun süre boyunca ağız içerisinde kalması istenir.

Diş Teli Tedavisi, Braketler ile Tedavi Sonrası Dişlerin Yeni Konumu Nasıl Korunur?

Avedent, uygun ekipmanları ve uzman hekim kadrosu ile birlikte çeşitli braketlerle tedavi alternatiflerini sizlere sunmaktadır. Siz de kliniğimizin deneyimli hekimlerine dilediğiniz zaman danışabilir ve sizin için uygun ortodontik tedavi alternatifleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.