Retreatment

Retreatment Kanal Tedavisi, Fiyatları İstanbul Kadıköy

Retreatment

Retreatment Kanal Tedavisi, Fiyatları İstanbul Kadıköy
Avedent Diş Kliniği İstanbul Kadıköy

RETREATMENT

Kanal tedavisi yapılmış dişlerde çeşitli etkenlere bağlı olarak yeni bir enfeksiyon gelişebilir. Bu durumda dişin ve dişi çevreleyen dokuların korunabilmesi için çeşitli tedavi uygulamalarına ihtiyaç duyulabilir. Retreatment uygulamaları, bu kapsamda planlanabilecek en minimal tedavi işlemi olmasıyla ön plana çıkar.

Retreatment Tedavisi Nedir? Kanal Tedavisi Sonrası Retreatment Fiyatları? İstanbul

Retreatment tedavisi, en basit tanımı ile geçmişte dişlere yapılmış olan kanal tedavisinin yenilenmesidir. Çeşitli nedenlerle enfeksiyon gelişimi gözlenen kanal tedavili dişlerin ağızda tutulmasına imkan tanımak amacıyla uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Gerekli durumlarda apikal rezeksiyon işlemleriyle desteklenerek de uygulanabilir.

Retreatment Tedavisi Hangi Durumlarda Planlanabilir?

  • Kanal tedavisi yapılmış bir dişte tedaviden önceki ağrı devam ediyorsa tedavinin yenilenmesi gerekli olabilir.
  • Kanal dolgusunun ideal bir şekilde yapılmadığı tespit edildiğinde ilerleyen dönemlerde yeni bir enfeksiyona neden olmasını önlemek amacıyla planlanabilir.
  • Diş kökünde yeni bir enfeksiyon geliştiği tespit edilirse bu bölgedeki dokuların iyileştirilmesi amacıyla planlanabilir.

Retreatment Fiyatları Ne Kadar? İstanbul

Retreatment fiyatları, ilk yapılan kanal tedavisinin nasıl yapıldığı, dişte enfeksiyon oluşup oluşmadığı ve enfeksiyon varsa kök kısmına ulaşıp ulaşmadığına göre belirlenir.

Ayrıca tek seans kanal tedavisi veya çok seans kanal tedavisi tercih edilmesi de fiyatların belirlenmesinde etkili olabilir. 

Retreatment tedavisi olmak ve fiyatlarını öğrenmek isteyen hastalarımız İstanbul’un en iyi diş kliniklerinden birisi olan Avedent Diş Kliniği ile iletişim kurabilirler.

Retreatment Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

  • Daha önce ideal bir şekilde retreatment uygulaması yapılmış ancak enfeksiyonun tedavisi sağlanamamışsa kanal tedavisinin tekrar edilmesi anlamsız olabilir.

  • Kemoterapi gören ya da bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanan kişilerde enfeksiyonun en kısa sürede ortadan kaldırılması önemlidir. Bu nedenle birden çok seansa ihtiyaç duyulan bu uygulamalar yerine dişin çekiminin gerçekleştirilmesi düşünülebilir.

  • Enfeksiyonun çok büyük bir alana yayıldığı durumlarda dişin ağızda tutularak tedavi edilmesi mümkün olmayabilir.

Kanal Tedavisinde Retreatment Nasıl Yapılır?

Retreatment uygulamasında yapılan işlemler geleneksel kanal tedavilerine oldukça benzerdir. Planlanan ilk seansta öncelikle ilgili dişler klinik olarak incelenir ve radyografik görüntüler üzerinden değerlendirilir. Retreatment uygulaması ile enfeksiyonun tedavi edilme şansı varsa bu durum hasta ile paylaşılır. Dişler için gerekli olan işlemlere karar verildiğinde tedaviye başlanır. Bu uygulamalarda çoğu zaman anestezi uygulamasına ihtiyaç duyulmaz ancak gerekli durumlarda lokal anestezi uygulaması yapılarak konforlu bir tedavi süreci oluşturulabilir.

İlgili dişlerin üzerindeki restorasyonlar sökülür ya da restorasyon üzerinde diş kanalına ulaşılabilecek şekilde bir yuva açılır. Ardından mevcut kanal dolguları uzaklaştırılır ve kanalın içi hem mekanik uygulamalarla hem de özel yıkama solüsyonlarıyla iyice temizlenir. Bu aşamada eğer dişlerin kanallarında yapılan şekillendirmeler ideal form özelliklerine sahip değilse kanal formunun düzeltilmesi de sağlanır. Ardından kanalların içerisine özel bir ilaç yerleştirilir, ilgili dişlerin üzeri geçici dolgu ile kapatılır ve yeni bir tedavi seansı oluşturulur. Enfeksiyon ortadan kalkana kadar ilaç uygulamasına devam edilir, uygun koşullar sağlandığında ise yeni bir kanal dolgusu yapılır. Kanal dolgusunun uygulanmasını takiben dişlerin üzerine yapılacak yeni restorasyonlar planlanır ve tedavi tamamlanır.

Retreatment tedavisi ile Başarılı Bir Tedavi Sağlanabilir mi?

Retreatment tedavisinin başarı oranı dişin mevcut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genel olarak tedavinin başarı şansının yapılan ilk kanal tedavisi uygulamalarına oranla biraz daha düşük olduğu söylenebilir. Geçmiş kanal tedavisi uygulaması hatalı yapılmışsa ancak kanalların tıkanması gibi bir durum gelişmemişse tedavinin başarı şansı oldukça yüksektir. Kanallarda tıkanmaların geliştiği durumlarda ideal bir tedavi sağlanması zorlaşabilir.

Dişlere uygulanan ilk kanal tedavisi ideal bir şekilde uygulanmış ancak enfeksiyon tekrar etmişse bu durum bölgede inatçı enfeksiyon gelişiminde etkili çeşitli bakterilerin var olduğunu düşündürebilir. Bu durumlarda retreatment uygulamalarının tek başına ideal bir tedavi sağlama şansı çok yüksek olmayabilir. Ancak bu durumlarda da uygulama apikal rezeksiyon işlemi ile desteklenerek tedavi şansının artırılması mümkün olabilir.

Avedent deneyimli diş hekimi kadrosuyla dokuların sağlığına kavuşturulması için uygulanan pek çok kanal tedavisi uygulamasını sizlere sunar. Siz de kliniğimizden dilediğiniz zaman randevu alabilir ve kanal tedavili dişinizin retreatment işlemleri için uygunluğu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.