Diş Eti
Pembeleştirme
Diş Eti
Pembeleştirme
DİŞ ETİ PEMBELEŞTİRME (DEPİGMENTASYON)
Diş etlerinin rengi ağız içerisindeki bazı bölgelerde çeşitli etkenlere bağlı olarak değişebilir. Özellikle koyu tonlardaki cilt rengine sahip kişilerin diş etleri, renk değişimi gösterme eğilimindedir. Pigmentasyon adı verilen bu değişim, estetik görünüme de yansıdığından kişi için rahatsız edici olabilir. Depigmentasyon olarak adlandırılan diş eti pembeleştirme uygulamaları, bu durumlarda estetik görünümün geri kazandırılmasını sağlamasıyla ön plana çıkar.
Diş Eti Pembeleştirme Fiyatları - Diş Eti Pigmentasyonu İstanbul
Diş Eti Pembeleştirme (Depigmentasyon) Nedir?
Diş eti pembeleştirme tedavisi, belirli bölgelere yerleşmiş kahverengi tonun yardımcı uygulamalar ile açılarak diş etinin renk tonununun ağız içerisindeki diğer bölgeler ile eşitlenmesi işlemleridir. Diş eti pembeleştirme tedavisine başka bir ifadeyle depigmentasyon tedavisi de denmektedir. Ağız içerisinde pigmentasyon farklı seviyelerde gözlenebilir ve pigmentasyonun seviyesi tedavi süresinin belirlenmesinde önemli bir etkendir.
Diş eti pigmentasyonu, hastaları psikolojik olarak huzursuz edebilmekte ve onların sosyal yaşamlarını olumsuz etkilemektedir. İstanbul Kadıköy’de bulunan Avedent Diş Kliniğinde diş eti pigmentasyon rahatsızlığı olan hastalar için diş eti pembeleştirme (Depigmentasyon) tedavisi yapılmaktadır.
Diş Eti Pembeleştirme (Depigmentasyon) Tedavisi Fiyatları İstanbul
Diş eti pigmentasyonu olan hastalarımızın diş eti pembeleştirme (Depigmentasyon) tedavisi fiyatlarının belirlenebilmesi için uzman diş hekimlerimiz tarafından detaylı muayene yapılması gerekmektedir. Her hastanın cilt özellikleri ve pigmentasyon seviyeleri farklıdır. Bu sebeple diş eti pembeleştirme (Depigmentasyon) tedavisi fiyatları da pigmentasyon derecesine ve seans sayısına göre her hastaya özel belirlenir.
Tedavi için Avedent Diş Kliniğinden randevu oluşturabilirsiniz. İstanbul’da diş eti pembeleştirme (Depigmentasyon) tedavisi fiyatlarını öğrenmek ve detaylı bilgi için bizimle iletişim kurabilirsiniz.
Diş Etinde Pigmentasyon Nasıl Meydana Gelir?
Kişinin doğal olarak gözlenen diş eti rengi, açık pembeden mavi ya da mor tonlarına kadar değişkenlik gösterebilir. Özellikle ten rengi özelliği, kişinin doğal diş eti renginin tonunu önemli oranda etkiler. Bu doğal ton kişiden kişiye değişkenlik gösterebildiği gibi kimi zaman ağız içerisindeki bölgeden bölgeye de değişebilir. Diş etinin rengi bazı kişilerde bir hastalık gelişimi olmadığı sürece değişiklik göstermez.
Ancak özellikle koyu renk tonuna sahip bazı kişilerde de hiçbir hastalık olmaksızın renk değişimleri görülebilir. Pigmentasyonlar, genellikle çenelerin ön bölgelerinde gelişir ya da diş etinin tüm bölgelerine yayılır. Bu değişim diş etinin en üst katmanı olan epitel tabakasında yer alan melanosit adı verilen hücrelerin bölgede birikerek yoğunlaşmasına bağlı olarak gelişir.
Epitelizasyon derinliğine, dokunun kalınlığına ya da sigara kullanımına bağlı olarak farklı düzeylerde gözlenebilir. Bu durum kişinin sağlık durumuna zararlı bir etki göstermediğinden hastalık sınıflamasına dahil edilmez. Ancak diş eti görünümünde yarattığı değişim pek çok kişinin estetik kaygılar geliştirmesine neden olarak özgüvenini önemli oranda zedeleyebilir.
Diş Eti Pembeleştirme Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş eti pembeleştirme tedavilerinde pigmentasyonun ortadan kaldırılması için lazer uygulamalarından yararlanılır. Lazerler diş etinin yüzeysel dokusunda peeling (soyma) etkisi meydana getirerek renk pigmentlerinin yoğunlaştığı alanı bölgeden uzaklaştırır. Bu sayede diş etinin doğal renginin ortaya çıkması sağlanır. Tedavi uygulaması genellikle ağrısız bir şekilde tamamlanabildiğinden anestezi uygulamasına ihtiyaç duyulmayabilir.
Minimal düzeydeki renklenmeler klinikte tek seans içerisinde tedavi edilebilse de orta dereceli ya da yoğun klinik renklenmelerin gözlendiği durumlarda birden çok seans uygulaması gerekli olabilir. Uygulamayı takip eden günlerde, dokular iyileşme sürecine gireceğinden minimal ağrı ve ödem gelişmesi normaldir ancak bu durum iyileşme ile paralel azalarak ortadan kalkar.
İşlemden sonra bölgede öncelikle koyu kırmızı bir renk oluşur ve ardından bu alanların üstü beyaz bir tabaka ile örtülür. İyileşme bandı olarak adlandırılan bu beyaz tabaka ortalama olarak bir hafta içerisinde ortadan kalkarak yerini doğal pembe tonlarındaki diş eti dokusuna bırakır.
Diş Eti Pigmentasyonlarının Seviyeleri Nelerdir?
Diş etinin tüm bölgelerde pembe ya da mora yakın renk tonuna sahip olması klinik bir renklenme gözlenmediği anlamına gelir.
Minimal klinik renklenme gözlenen dönemde diş etinin belirli bölgelerinde açık kahverengi tonlarında alanlar gözlenir. Orta derecedeki klinik renklenmelerde diş etinin rengi, kırmızı alt tonuna sahip kahverengi bir tondadır.
Yoğun klinik renklenme safhasında ise pigmentasyon bölgeleri koyu kahverengi ya da mavi alt tonuna sahip siyah renkte gözlenir.
Avedent, deneyimli hekim kadrosuyla birlikte diş eti dokusu üzerinde etkili olan pek çok tedavi uygulamasını sizlere sunar. Siz de dilediğiniz zaman kliniğimizden randevunuzu oluşturabilir ve diş eti pembeleştirme tedavisinin sizin için uygunluğu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.