Estetik
DolgularEstetik
DolgularEstetik
DolgularEstetik
DolgularEstetik
Dolgular
Dolgular
Estetik
DolgularEstetik
DolgularEstetik
DolgularEstetik
DolgularEstetik
Dolgular
Dolgular
Dişlerin görünümlerindeki estetik kaygılar pek çok nedenden kaynaklanabilir ve bu problemlerin tedavisi için kimi zaman yalnızca minimal restorasyonlar yapılması yeterli olabilir. Estetik dolgular, bu minimal uygulamalarının yapılmasına izin verdiğinden tedavi uygulamalarında sıklıkla tercih edilir.
Estetik Diş Dolgusu Nedir? Fiyatları? Kompozit Dolgu İstanbul - Kadıköy
Estetik diş dolgusu, doğal diş dokuları ile oldukça benzer özelliklere sahip materyallerden yararlanılarak yapılan diş dolgusu tedavileridir. Bu restorasyonlar, çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen doku kayıplarının tedavisinde tercih edilebilmesinin yanı sıra pek çok estetik düzenlemelerin yapılması amacıyla da kullanılabilir.
Özellikle estetik kaygıları gidermek için tercih edilen estetik diş dolgusu, beyaz dolgu veya kompozit dolgu olarak da adlandırılır. İstanbul Kadıköyde Erenköy – Suadiye lokasyonunda hizmet veren Avedent Diş Kliniğinde estetik diş dolgusu (kompozit – beyaz dolgu) ile kusursuz gülümsemeler için bizimle iletişim kurabilirsiniz.
Gülüş tasarımı uygulamalarında da bazı durumlarda estetik dolgu ile çok tatmin edici sonuçlar elde etmek mümkündür.
Estetik Diş Dolgusu Fiyatları İstanbul - Kadıköy
İstanbul‘da estetik diş dolgusu fiyatları belirlenirken işlem yapılacak diş sayısı, dişin hasar durumu ve ekstra işlemler değerlendirilir. Estetik diş dolgusu tedavisini, uygun fiyatlara İstanbul Kadıköy’de Erenköy – Suadiye lokasyonunda bulunan Avedent Diş Kliniğinin uzman diş hekimlerine yaptırmak için randevu oluşturabilir veya bizimle iletişim kurabilirsiniz.
Estetik Diş Dolgusu Ömrü Ne Kadar?
Estetik diş dolgusu, eğer amalgam tercih edilmişse 15 ila 20 yıl, kompozit dolgu ise 7 ila 10 yıl ömre sahiptir. Bu süreler kullanıma bağlı olarak değişebilir.
Diş Dolgusu Nedir?
Diş dolgusu, hasar gören ve çürüyen dişlerin ihtiyaç veya hastanın talebile göre çeşitli materyallerle yapılan restorasyon işlemidir. Dolgu işlemi, dişin çürümüş veya hasarlı bölgesinin temizlenmesi ve boşluğun bütünlüğünü ve işlevini eski haline getirmek için uygun bir madde ile doldurulması şeklinde yapılır.
Diş Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?
Hastanın ihtiyacına veya talebine göre Amalgam (gümüş) dolgu, kompozit (beyaz) dolgu, seramik dolgu ve altın dolgu gibi diş dolgusu çeşitleri tercih edilebilir. Bu çeşitlerden amalgam dolgular, dayanıklı ve uygun fiyatlı olmasına rağmen dişin rengiyle eşleşemez. Kompozit (beyaz) dolgular dişin rengiyle eşleştirilebilir, bu da onları estetik olarak hoş ve görünür alanlar için mükemmel bir seçenek haline getirir.
Bir tür diş restorasyonu olan seramik dolgular, diş renginde olmaları ve leke tutmamaları nedeniyle doğal bir görünüm isteyen ve diğer diş dolgu malzemelerine alerjisi olan hastalar için popüler bir seçenektir. Altın dolgular güçlü ve uzun ömürlü olmalarına rağmen, metalik görünümleri nedeniyle görünür yerlerde daha az kullanılırlar.
Beyaz Dolgu Nedir?
Genellikle beyaz dolgu, kompozit dolgu ve beyaz diş dolgusu olarak adlandırılan bu diş restorasyonu, reçine esaslı materyal ile hasarlı veya çürümüş dişleri restore etmek için kullanılır. Diş renginde olan ve dişin rengiyle kusursuz bir şekilde eşleşen bir reçine malzemesinden yapılan bu diş dolguları ile estetik açıdan hoş bir sonuç elde edilir. Daha doğal bir görünüm oluşturma özelliği nedeniyle beyaz dolgular, geleneksel gümüş amalgam dolguların yerine sıklıkla tercih edilen bir alternatiftir.
Estetik Dolgular ile Hangi Uygulamalar Yapılabilir?
- Belirli düzeydeki çürük lezyonlarının neden olduğu kayıp tedavi edilebilir.
- Diş yüzeyinde gözlenen minimal çatlaklar bu uygulamalar ile onarılabilir. Kırık dişlerin düzenlenmesinde de kaybedilen doku miktarına bağlı olarak etkin bir tedavi sağlanabilir.
- Belirli nedenlerle dişlerin yüzeyinde meydana gelen bazı aşınmaların neden olduğu hassasiyet problemlerinin tedavi edilmesinde ve estetik kaybın düzenlenmesinde tercih edilebilir.
- Aralıklı dişlere sahip kişilerde, aralığın miktarına bağlı olarak dişlerin arasındaki boşlukların neden olduğu estetik kaygıyı ortadan kaldırmak amacıyla kullanılabilir.
- Dişlerin yüzeyine uygulanan açık renkli estetik dolgular ile diş renginde değişim sağlanabilir.
- Dişlerin seviyelerinin eşitlenmesi amacıyla belirli dişlerin boyları bu restorasyonlar ile uzatılabilir.
- Minimal düzeydeki çapraşıklıkların neden olduğu estetik problemler doğru alanlara estetik dolgu uygulaması yapılması ile dişlerde aşınma yapılmasına ihtiyaç duyulmadan maskelenebilir.
Estetik Dolguların Avantajları Nedir?
- Kullanılan materyal; doğal diş dokusu ile oldukça benzer yüzey özelliklerine, ışık geçirgenliğine ve pek çok diş rengi ile uyumlu olacak renk alternatifine sahiptir.
- Dişlerde meydana gelen çeşitli hastalıkların tedavisinin estetik görünümü destekleyerek tedavi edilmesine olanak tanır.
- Dokularda diş sağlığını etkileyecek deformasyonların meydana gelmediği durumlarda anestezi uygulamasına ihtiyaç duyulmadan tedavi uygulaması yapılabilir.
- Estetik amaçlı diş tedavilerinin dişin sağlıklı dokularında herhangi bir uygulama yapılmasına gerek olmadan tamamlanabilmesine imkan sağlar.
- Birbirleriyle temas etmeyen komşu dişler arasında kontakt noktası oluşturulabilmesine izin verir.
- İhtiyaç duyulan çoğu estetik dolgu uygulaması için tek seans yeterli olduğundan kısa bir süre içerisinde estetik görünümde belirgin bir değişim sağlanabilir.
- Planlanan estetik dolgu uygulamalarının maliyeti, aynı bölgenin tedavi edilmesi için çeşitli protez uygulamaları ile yapılabilecek tedavilere kıyasla daha uygundur.
Estetik Dolgularda Tedavi Süreci Nasıldır?
Yapılan ilk muayenede estetik dolgu yapılmasına ihtiyaç duyulan dişler tespit edilerek tedavi süreci belirlenir. Pek çok estetik dolgu tedavisi için tek bir seans uygulaması yeterli olabilir. Ancak dokulardaki düzenleme ihtiyacı ve estetik dolgu uygulanacak diş sayısına bağlı olarak birden çok tedavi seansı planlanmasına ihtiyaç duyulabilir. İşlem yapılacak dişlerin aşındırılmasına ihtiyaç duyulduğunda ağrısız ve konforlu bir tedavi sağlanabilmesi için lokal anestezi uygulaması yapılması gerekli olabilir. Ancak dokulara uygulanan anestezi ile birlikte ağız çevresinde yer alan bazı dokuların profilleri doğal pozisyonundan geçici olarak uzaklaşabilir. Bu durum gülüş profili ile tamamen uyumlu bir işlem yapılabilmesini zorlaştırabilir.
Tedavinin ardından bir kontrol seansı planlanması, anestezi uygulaması ile yapılan estetik dolgu uygulamalarının çevre dokular doğal pozisyonundayken değerlendirilmesi için önemlidir. İhtiyaç duyulması durumunda kontrol seanslarında dolguda kolaylıkla düzenleme yapılabilir. Tedavinin uzun ömürlü olması için tedaviyi takip eden süreçte rutin diş hekimi muayeneleri planlanabilir ve gerekli durumlarda cila uygulamaları ile bölgede oluşturulan pürüzsüz yüzey desteklenebilir.
Diş Dolgusu Faydaları Nelerdir?
Diş dolgusu faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Estetik açıdan memnuniyet vericidir.
- Diş renginde uygulama yapıldığından mükemmel görünüm
sağlar. - Diş dokusuna yapıştırma işlemi kolaylıkla yapılır.
- Hem ön hem de arka bölgedeki dişler için çok yönlü kullanım imkanı sunar.
- Uygulama sonrası hassasiyet minimum seviyededir.
- Metal destek içermezler.
- Hızlı ve etkili bir restorasyon çeşididir.
- Anında işlevsellik imkanı sunar.
- Uzun ömürlü kullanım imkanı sunar.
- Hasar aldığında kolay onarılır.
- Sıcak ve soğuk hassasiyeti düşüktür.
- Yüksek biyouyumluğa sahiptir.
- Doğal görünüm sağlar.
- Güvenli ve toksik olmayan malzemelerden oluşur.
Avedent, pek çok alanda deneyimli diş hekimleri ile çeşitli diş dolgusu uygulamalarını sizlere sunar. Siz de dilediğiniz zaman kliniğimize başvurabilir estetik dolgu uygulamasının sizin için uygunluğu konusunda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.