İmplant Diş Tedavisi
İmplant
Tedavisi
Ağız içerisinde kimi zaman genetik problemlere bağlı kimi zaman ise sonradan meydana gelen travma ya da doku kaybına bağlı olarak diş eksiklikleri gözlenebilir. Eksik dişlerin neden olduğu boşluk alanlar diş sayısına göre farklı oranlarda fonksiyon ve estetik kayıplara neden olabilir. Uzun vadede mevcut dişlerin ideal konumlarını kaybetmelerine sebebiyet vererek ağız içerisindeki bu dişlerin de sağlığının tehlikeye girmesiyle sonuçlanabilir. Mevcut kayıpların tedavi edilmesi ve ileride oluşabilecek problemlerin önlenmesi amacıyla çeşitli tedavi alternatifleri mevcuttur. Ancak implant diş tedavisi doku sağlığı açısından önemli avantajlara sahip olması ve daha çeşitli tedavi imkanı sunması açısından bu problemlerin tedavisinde sıklıkla tercih edilir.
İstanbul İmplant Diş Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar?
İmplant Diş Tedavisi Nedir? İstanbul
İmplant diş tedavisi, çeşitli nedenlere bağlı olarak eksik olan diş ya da dişlerin yerine restorasyon yapılabilmesi için çene kemiği içerisine özel bir vida yerleştirilmesi işlemidir. Diş kökünü taklit eden vidalar olarak tanımlanabilen implantlar, titanyum elementinden üretilir. Bölgeye yerleştirilen bu yapay kökler, uygulanması planlanan sabit kuron ya da köprü protezleri için destek görevi görebilir.
Çene kemiklerinin uygun olduğu durumlarda tümüyle dişsiz hastalarda sabit protez yapılabilmesi için çeşitli tedavi alternatifleri sunulmasına imkan tanıyabilir. İmplant diş tedavileri, sabit protezlerin yanı sıra hareketli protezlere destek olarak kullanımını koylaylaştırmak amacıyla da tedavi planına dahil edilebilir. Avedent Diş Kliniği, implant diş tedavisini İstanbul’da deneyimli diş hekimleri kadrosuyla başarılı bir şekilde uygulamaktadır.
İmplant Diş Fiyatları Ne Kadar? İstanbul
İmplant diş fiyatları, tedavi sürecine göre her hastada faklı belirlenmektedir. İmplant diş tedavisi ile birlikte dolgu, kanal tedavisi, zirkonyum veya porselen lamine kaplama, diş çekimi, diş eti hastalıkları tedavisi gibi kombine işlemler yapılabilmekte ya da ihtiyaca göre all on four veya all onsix önerilebilmektedir. Bunların yanında implant fiyatları; diş hekiminin deneyimi, kur farkı ve diş kliniğinin lokasyonu gibi faktörlerden de etkilenebilmektedir.
İmplant diş tedavisini, deneyimli diş hekimlerine gönül rahatlığı içinde yaptırmak istiyorsanız Avedent Diş Kliniği’ni tercih edebilirsiniz. İstanbul‘da implant diş tedavisi için kliniğimiz ile iletişim kurarak daha detaylı bilgi alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.
İmplant Diş Tedavisi Ne Zaman Yapılmalıdır?
İmplant diş tedavilerin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için kişinin kemik gelişim sürecini tamamlaması önemli bir koşuldur. Çene kemiklerinin bu gelişim süreci, kadınlarda ortalama olarak 15 ila 16 yaşları arasında tamamlanırken erkeklerde 17 ila 18 yaşlarına kadar devam edebilir. Çene kemiği gelişim süreci ve hastanın tedavi ihtiyacı değişkenlik gösterebildiği için tedavinin uygulanabileceği yaşın alt limiti de kişiye bağlı olarak değişebilir.
İmplant diş tedavisinin uygulanması için bir üst yaş limiti ise bulunmaz. Buna karşın ihtiyaç duyulan uygulamaların kişinin tedavi için uygun olduğu en erken dönemde planlanmasında fayda vardır. Çene hattında boşluk alanların uzun süre var olması ilgili bölgede kemik erimesinde artışa neden olurken boşluğa komşu dişlerde de devrilme gözlenmesine neden olabilir. Bu durumların meydana gelmesi ilgili bölgeye diş implant yapılabilmesi için ek tedavi işlemlerine ihtiyaç duyulmasına yol açabilir.
Hangi Durumlarda İmplant Diş Yapılmaz?
İmplant dişin stabil kalabilmesi için bölgede yeterli doku desteğinin sağlanamadığı durumlarda başarılı bir tedavi mümkün olmaz. Bu durumlarda tedaviden önce ek tedavi işlemlerinin planlanması şarttır. Bazı sistemik hastalıklar ise diş implant uygulaması için tümüyle engel teşkil edebilir. Bu nedenle kişinin tedavi için danıştığı diş hekimine sağlık durumu hakkında detaylı bilgi vermesi önemlidir.
İmplant Dişler Güvenli midir?
İmplant dişler, uygun koşullar gözetilerek uygulama yapıldığında oldukça güvenlidir. Bu durumda hastanın tedavi için engel oluşturabilecek bir hastalığı ya da alışkanlığı olup olmadığı değerlendirilir. Yeterli kemik miktarı olan bölgelere, çevre anatomik yapılar hesaba katılarak yerleştirildiğinde güvenle kullanılabilir. Üretimleri, titanyum elementinin uygun formu oluşturabilmesi için özel işlemlerden geçirilmesi ile sağlanır. Titanyum elementi, uygulandığı bölgedeki dokular ile uyum sağlayan bir materyal olduğundan toksik veya alerjik reaksiyonların gelişimine yol açmaz.
İmplant Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
- Diş implant uygulamaları, boşluğa komşu destek dişlerin var olduğu durumlarda doku dostu bir tedavi alternatifi sunar. Sağlıklı diş dokusunun maksimum oranda korunmasına olanak tanır.
- Yeterli desteği sağlayabilecek komşu dişlerin var olmadığı durumlarda sabit bir protez yapılabilmesine imkan verir.
- Hareketli protezlere destek oluşturarak protezin çeşitli yönlerdeki hareketlerini minimuma indirebilir. Protez tutuculuğunda sağladığı avantajla hastanın konforunu önemli oranda artırabilir.
- İmplant diş tedavisi sonrası rutin ağız bakımına özen gösterildiğinde çevresindeki kemik dokusu ile sıkı bağlantı içerisinde olduğundan bölgedeki kemik erimesini minimuma indirir.
- Çevre dokuların yeterli olduğu durumlarda doğal diş kökünü ve dişin diş etinden çıkış profilini ideale yakın bir şekilde taklit edebilir. Bu sayede oldukça doğal bir görünüm oluşturur.
Diş İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
Planlanan ilk muayene içerisinde klinik ve radyografik incelemeler detaylı bir şekilde yapılır ve implant diş tedavisinin sağlanabilmesi için ihtiyaç duyulan koşullar değerlendirilir. Uygun koşulların karşılandığı tespit edildiğinde estetik değerlendirme aşamasına geçilir. Bu aşamada hastanın ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak uygulanacak diş protezleri için tasarım alternatifleri oluşturulur. Protez tasarımının ana hatlarının belirlenmesinin ardından proteze destek olması için ihtiyaç duyulan implant özelliklerinin belirlenmesi aşamasına geçilir. Bu özellikler, hastadan alınan üç boyutlu radyografik görüntüler üzerinden değerlendirilir. İdeal desteğin sağlanması için ilgili bölgelerde milimetrik ölçümler yapılır ve implantların sayısı, konumu, boy ve çap uzunluğu belirlenir.
İmplant uygulamaları için tedavi süresi pek çok parametreye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Hastanın mevcut sağlık durumu, ağız ve diş sağlığı, ihtiyaç duyduğu implant sayısı ve ek tedavi ihtiyaçları sürecin uzunluğunda büyük öneme sahiptir. İdeal koşulların sağlandığı durumlarda dental implant tedavisiyle aynı gün protez aşamasına geçiş yapılması mümkün olabilir. Tedavinin başarı şansının yüksek olmadığı durumlarda ise sağlıklı bir uygulama için ek tedavi işlemlerine ihtiyaç duyulabildiğinden süreç uzayabilir.
Tedavi seansı lokal anestezi uygulaması sayesinde konforlu bir şekilde gerçekleştirilebilir. Anestezi uygulamasını takiben çene kemiği üzerinde, implant uygulaması yapılacak bölgelerde belirlenen boy ve çap özelliklerine uygun olarak yuvalar açılır. Plana uygun olarak ilgili implantlar yuvalarına yerleştirilerek stabil duruma getirilir ve ardından gerekli alanlara dikişler atılarak tedavi tamamlanır. İşlemden ortalama olarak bir hafta sonrasına kontrol seansı oluşturulur ve bu muayene sırasında aynı zamanda dikişler alınır.
İmplantların yerleştirilmesini takip eden süreçte koşulların uygun olması durumunda geçici diş protezleri uygulanarak estetik problemler ortadan kaldırılabilir. Kalıcı protezlerin uygulanması ise kemik ile implantın kaynaşmasından sonra yapılır. Bu sürecin beklenmesi implantın dayanıklı olması ve uzun ömürlü tedavi sağlayabilmesi açısından büyük önem taşır.
İmplant Diş Tedavisine Bakış | |
---|---|
Kemik grefti gerekli mi? | Çene kemiği kalitesi ve hacmine bağlıdır. |
Başarı oranı nedir? | %95 ila %98 arasında başarı oranı bulunmaktadır. |
İşe ne zaman dönebilirim? | 7 gün sonra işe dönebilirsiniz. |
Tedavi süresi ne kadardır? | Seans süresi 1 ila 2 saattir. |
Yaş sınırı nedir? | 18 yaşından sonra yapılabilir. |
Ağrı ve acı hissedilir mi? | Anestezi sayesinde işlem sırasında ağrı ve acı hissedilmez. |
İstanbul'da implant tedavi imkanları? | İstanbul'da implant diş tedavisinde çok deneyimli diş hekimleri bulunmaktadır. |
İmplant diş doğal görünür mü? | Deneyimli diş hekimleri sayesinde doğal dişlere benzer bir görünüm sağlanır. |
İmplant diş yaptırmaya değer mi? | İmplant diş yaptırmaya değer bir tedavidir. |
İmplant diş çıkarılabilir mi? | Hayır. İmplant diş sadece hekim tarafından çıkarılabilir. |
Not: Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca çoklu diş eksikliği ve tam dişsizlik yaşayanlar All on 4 / All on 6 implant diş tedavisi sayfamızdan bilgi edinebilirler. Bu makalede paylaşılanlar sadece bilgilendirme veya tavsiye niteliğinde olup, size uygun tedavi yöntemleri diş hekiminizin muayenesi sonrası belirlenebilir.
Bir Günde İmplant Diş Nedir? Nasıl Yapılır? İstanbul
Bir günde implant diş, kozmetik diş hekimliğinde diş implantı ve geçici diş restorasyonunun aynı gün yerleştirildiği restorasyon amaçlı bir implant diş hekimliği türüdür.
Aynı gün implant diş ameliyatı, birden fazla ziyaret ve uzun bir iyileşme dönemi ihtiyacını ortadan kaldırır. İhtiyaç halinde hasarlı diş çekilir ve diş implantı aynı randevu sırasında çene kemiğine yerleştirilir. İmplanta geçici bir diş restorasyonu takılarak hastaların implant dişlerini hemen kullanabilecekleri şekilde diş kliniğinden ayrılmaları sağlanır.
Bununla birlikte, tüm hastalar aynı gün diş implantları için uygun değildir ve uygunluğu belirlemek için alanında uzman bir diş hekimine danışmak çok önemlidir. Çene cerrahisi bağlamında, diş implantları hastaların travma, doğumsal koşullar veya diğer diş problemleri nedeniyle eksik dişleri olduğu durumlarda kullanılabilir. Çene cerrahları, protez diş için sağlam bir temel sağlamak üzere implantın çene kemiğine yerleştirilmesini içeren implant cerrahisini gerçekleştirecek uzmanlığa ve eğitime sahiptir.
Uzman diş hekimlerimizin uygun gördüğü hastalarımıza bir günde implant diş tedavisi İstanbul’da bulunan kliniğimizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır.
Klasik İmplant Diş ile Bir Günde İmplant Farkı Nedir?
Klasik İmplant Diş
- Seans sayısı birden fazladır, iyileşme süresi biraz daha uzun olan çok adımlı bir süreçtir.
- İmplant yerleştirme işlemi ve kalıcı protezlerin yapım ve yerleştirme süreci ayrı prosedür gerektirir.
- Sabit protez öncesi implantların osseointegrasyon süresini beklemek gerekir.
- Tedavi süresi daha uzundur.
- Çoğu hastaya uygun bir tedavidir. Çok dayanıklı ve uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunar.
Bir Günde İmplant
- Aynı gün içerisinde implant yerleştirme ve geçici sabit protezin yerleştirilmesini içeren tek adımlı bir süreç.
- Anında kullanım imkanı sunar. İşlemden kısa süre sonra fonksiyonel bir dişle ayrılmanıza olanak tanır.
- Hızlı uygulama ve tedavi için gelişmiş teknoloji ve materyaller kullanılır.
- Uygun hastalar için kısa zamanda tedavi kolaylığı sağlar.
- Hastaların kemik yoğunluğu ve genel ağız sağlığı uygun olduğunda kullanılabilen bir tekniktir.
Diş İmplant Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Cerrahi bir işlem yapılmasına bağlı olarak implant sonrası minimal ağrı ve ödem oluşumu meydana gelebilir. Ancak diş hekiminin reçete edeceği ilaçların önerilere uygun şekilde kullanılması ve ilgili bölgeye soğuk kompres, implant sonrası buz tedavisi uygulanmasıyla bu durum kolaylıkla kontrol altına alınabilir. İyi bir ağız bakımı kısa dönemde iyileşme sürecinin desteklenmesi açısından önem taşır. Uzun vadede ise diş implant tedavisinin ömründe etkili olacağından implantın bakımının sağlanmasına özen gösterilmelidir.
Diş fırçalama ve diş ipi ya da arayüz fırçalarının kullanımı ve rutin ağız bakımı, implant bölgesinin temizliğinin sağlanması için yeterlidir. Tedavi ömründe önemli rol oynayan bir diğer etken ise diş hekimi kontrolleridir. Tedaviyi takip eden ilk süreçlerde altı ayda bir, iki yıllık süreçten sonra yılda bir rutin kontrollerin planlanması yeterlidir. Bu muayeneler, implant için zararlı olabilecek çeşitli koşulların gelişmesi durumunda erken teşhislerinin yapılabilmesine imkan tanır. Bu sayede implant için tehlikeli olan etken bir hasara sebebiyet vermeden ortadan kaldırılabilir. İmplant sonrası sigara ve alkol kullanımına ara verilmesinin iyileşme sürecini daha hızlı ve güvenli geçirilmesini sağladığı unutulmamalıdır.
İmplant Diş Tedavisinde En Son Teknoloji Kullanılmaktadır
İstanbul’da bulunan Avedent Diş Kliniğinde, en iyi sonuçları elde edebilmek için deneyimli diş hekimi ve teknisyenlerimizin yanonda en son teknoloji ürünü olan cihazlar kullanılmaktadır. CAD/CAM freze makineleri ve 3D Tomografi cihazları bunlardan bazılarıdır.
X-Ray Taraması
Radyografiler veya röntgenler her diş tedavi planı için gereklidir. Röntgenler teşhis amaçlı olmakla birlikte, diş hekiminin hastanın ağzındaki potansiyel ağız sağlığı sorunlarını ciddileşmeden önce tespit etmesine yardımcı olarak önleyici de olabilirler.
Cad/Cam’de Gülüş Tasarımı
Dijital 3D kamera, bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD-CAM) teknolojisinin (bilgisayar tarafından oluşturulan tasarımın) bir parçasıdır. Diş hekimlerimiz ve diş laboratuvarları tarafından yapılan işlerin bir kısmını bilgisayarlar ve yönettikleri cihazlar tarafından yapılan işlere dönüştüren yeni bir teknolojidir.
Diş Hekimliğinde Lazer Kullanımı
Diş hekimleri tedaviye bağlı olarak sert veya yumuşak doku lazerleri kullanabilirler. Hastalarımıza uyguladığımız tedavinin durumuna göre her iki lazer kullanımı da mümkün olabilmektedir.
Ağız İçi Tarayıcı
Ağız içi tarayıcı son derece hafiftir ve hastalarımızın tedavi konforunu sağlama konusunda çok başarılıdır.
İmplant Diş Kaç Yaşında Yapılır? Yaş Sınırı Var mıdır?
İmplant diş tedavilerinin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için kişinin kemik gelişim sürecinin tamamlanmış olması önemlidir. Çene kemiklerindeki bu gelişme kadınlarda 15-16, erkeklerde 17-18 yaşına kadar devam edebilir. Çene kemiği gelişim süreci ve hastanın tedaviye olan ihtiyacı farklılık gösterebileceği için tedavinin uygulanabileceği yaşın alt sınırı kişiden kişiye değişebilmektedir.
İmplant diş tedavisi için üst yaş sınırı yoktur. Ancak kişinin tedaviye uygun olduğu en erken dönemde gerekli uygulamaların planlanmasında fayda vardır. Çünkü çene hattında uzun süre boşlukların olması ilgili bölgede kemik erimesinin artmasına ve boşluğun yanındaki dişlerde devrilmeye neden olabilir. Bu durumların gerçekleşmesi halinde bölgeye implant diş yapılabilmesi için ek tedavi prosedürlerin uygulanması gerekebilir.
Diş implantı hangi durumlarda yapılamaz?
İmplant dişin stabil kalabilmesi için bölgede yeterli doku desteği sağlanmazsa başarılı bir tedavi mümkün olmaz. Bu durumlarda tedavi öncesinde ek tedavi prosedürlerinin planlanması şarttır. Bazı sistemik hastalıklar nedeniyle dental implant uygulaması mümkün olamayabileceği için kişi, uygulamayı yapacak diş hekimine sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgi vermelidir.
İmplant Dişler Güvenli midir?
İmplant dişler uygun şartlarda uygulandığında oldukça güvenlidir. Bu durumda hastanın tedaviye engel teşkil edebilecek bir hastalığı veya alışkanlığının olup olmadığı değerlendirilir. Çene kemiği anatomik yapısı göz önünde bulundurularak yeterli kemik miktarına sahip bölgelere yerleştirildiğinde implant dişler güvenle kullanılabilir. İmplant diş, uygulandığı bölgedeki dokularla uyumlu bir malzeme olan titanyum elementinin özel olarak işlenerek uygun formun oluşturulmasıyla üretilir. Uyumlu bir malzeme olması dolayısıyla toksik veya alerjik reaksiyonların gelişmesine neden olmaz.
İmplant Hangi Durumlarda / Kimlere Yapılır?
Aşağıda belirttiğimiz durumlarda ve belirtilen özellikleri taşıyanlara implant tedavisi yapılabilir:
- Eksik dişleri olan veya dişleri ciddi şekilde hasar görmüş kişilere.
- İmplantı desteklemek için yeterli çene kemiği yoğunluğuna sahip olan veya kemik grefti için uygun olanlara.
- Ağız sağlığı iyi olan, aktif diş eti hastalığı veya diğer ağız enfeksiyonları bulunmayan hastalara.
- Tedavi ve iyileşme sürecinde sigara içmeyen veya sigarayı bırakmak isteyen kişilere.
- İyi ağız hijyeni sağlamaya ve düzenli diş muayenelerine katılmaya kararlı kişilere.
- Gerçekçi beklentileri olan ve başarılı implant entegrasyonu için gerekli adımları atmaya ve iyileşme süresini tamamlamaya istekli olanlara.
İmplant acıtır mı? Tedavide Ağrı olur mu?
Hayır, implant acıtmaz. İmplant diş tedavisi sırasında ağrı olmaz.
İmplant yerleştirme işlemi sırasında acı veya ağrı olmaz ancak tedavi sonrasında hafif bir rahatsızlık veya ağrının yaşanması doğaldır.
- İmplant yerleştirme işlemi esnasında lokal anestezi uygulandığı için ağrısız bir deneyim sağlanır.
- Bazı hastalarda ameliyatı takip eden günlerde hafif ağrı, şişlik veya morarma yaşanabilir.
- İmplant sonrası ağrı için doktorumuzun reçete edeceği ağrı kesici ilaçlar ağrı kontrolü için yeterli olacaktır.
- Ayrıca ağrı veya rahatsızlık durumu kişiye göre değişen bir durumdur. İmplant vakasının karmaşıklığı ve kişisel ağrı toleransı gibi faktörler de ağrı hissini etkiler.
- Doktorumuzun tavsiyeleri doğrultusunda uyugulanacak bakım ile implant sonrası acı ve ağrı genellikle birkaç gün içinde azalır.
Avedent birbirinden farklı koşullarda tedavi uygulaması yapılabilmesine imkan tanıyan pek çok implant uygulamasını sizlere sunar. Siz de implant tedavisi ve daha fazlası için detaylı bilgi almak için kliniğimize kolaylıkla başvurabilir ve sizin için uygun olan tedavi alternatifleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.